Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@19:51:08 GMT

چرا اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ آبان‌ماه ۱۳۹۸نشد؟

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۷۰۰۲

چرا اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ آبان‌ماه ۱۳۹۸نشد؟

به گزارش همشهری آنلاین، دانیال معمار سردبیر روزنامه همشهری در یادداشتی نوشت:

پروژه ناامن‌سازی و ایجاد اغتشاش در کشور شکست خورد. امروز با قاطعیت می‌توان این گزاره را بیان کرد که آنچه در آبان ۹۸ و پس از اجرایی شدن طرح مدیریت مصرف سوخت در برخی نقاط کشور به‌وقوع پیوست در اردیبهشت امسال و پس از اجرایی شدن طرح اصلاح قیمت‌ها تکرار نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح جدید ابعاد وسیع‌تری داشت و قطعا در روزهای گذشته پتانسیل و بستر گسترده‌تری برای ایجاد آشوب و اغتشاش نسبت به سال ۹۸فراهم بود. دشمن داخلی و خارجی ملت هم باز مثل همیشه به تکلیف خود عمل کرد و همه توان رسانه‌ای‌اش را به میدان آورد تا بتواند در گام اول نارضایتی در مردم ایجاد کند و در گام بعدی، این نارضایتی را تبدیل به اغتشاش داخلی کند. اما این بار همه تیرها به سنگ خورد و اردیبهشت، آبان نشد. خب حالا مهم‌ترین سؤال این است که چرا این اتفاق نیفتاد؟

۱-در ماجرای اصلاح قیمت‌ها، مردم حضور مسئولان را در کنار خود دیدند. این بار نه صحبت از این شد که «صبح جمعه» خبردار شدیم و نه وزرا و مسئولان ارشد کشور با اظهار بی‌اطلاعی، از زیر بار مسئولیت شانه خالی کردند. مسئله مردمی بودن، شعاری بود که از ابتدا توسط این دولت به مردم داده شد. و حالا کمتر کسی‌ می‌تواند منکر ارتباط خوب دولت رئیسی با مردم شود. رفتن میان مردم و شنیدن بی‌واسطه از ملت کوچه و بازار، یکی از جلوه‌های مردمی بودن دولت سیزدهم است. رئیس‌جمهوری که در ۹ماه گذشته حدود ۲۰سفر استانی داشته، در روز شروع اصلاح قیمت‌ها هم به‌رغم تبلیغات منفی معاندان داخلی و خارجی به میان مردم در مراکز خرید مختلف رفت تا رودررو و بدون واسطه صحبت‌هایشان را بشنود. حضور میان مردم گلایه‌مند از افزایش قیمت‌ها و نگران نسبت به آینده، کار راحتی نیست، اما انجام همین کار سخت، اثرش را در تبدیل نشدن ماجرای اردیبهشت امسال به ماجرای آبان ۹۸ گذاشت.

۲-واقعیت این است که ماجرای حذف ارز ترجیحی، کوتاه کردن دست چپاولگران این ارز دولتی و در نهایت دادن یارانه مستقیم به‌خود مردم، موضوع جدیدی نبود که به گوش مردم نرسیده باشد. دولت در ماه‌های گذشته بارها جلسات مختلفی با اقتصاددانان، کارشناسان، اهالی رسانه و... گذاشت تا همین موضوع را تبیین کند. بارها اصل ماجرای طرح و اثرات مثبت و منفی آن از زبان مسئولان توسط مردم شنیده شد. رئیس‌جمهور شب قبل از اجرای طرح به رسانه ملی رفت و حرف‌هایش را با مردم درمیان گذاشت. دلایلش را گفت. طرح را با جزئیات بیان کرد. و این همان کلید طلایی اقناع‌سازی بود که در آبان ۹۸صورت نگرفت. یکی از راه‌های تأثیرگذار برای ایجاد همگرایی در جامعه، اقناع فکری است. اقناع فکری؛ یعنی طرف مقابل را بتوانید نسبت به انجام امری قانع کنید. شاید شما یک کار درست و منطقی را برای دیگران انجام دهید، اما اگر اقناع فکری صورت نگرفته باشد، مخاطبان برداشت غلطی از کار شما پیدا می‌کنند. حرف زدن با مردم و مشکلات و راه‌حل‌ها را با مردم در میان گذاشتن، کاری بود که باز جلوی تکرار آبان ۹۸را گرفت.

۳-دیوار اعتماد مردم نسبت به مسئولان شکاف برداشته است. چرا؟ چون ۸سال وعده دادند و به آن عمل نکردند؛ از وعده گزارش ۱۰۰روزه تا بی‌نیاز کردن مردم به پول یارانه‌ها، رفع تحریم، رفع حصر، ورود زنان به ورزشگاه‌ها و هزار و یک وعده دیگر. اما حالا فصل حرف زدن و عمل کردن است. امروز رئیس‌جمهور روبه‌روی ملت می‌نشیند و از واریز یارانه‌های جدید معیشتی تا قبل از اجرای طرح می‌گوید و ساعتی بعد، مردم پیامک واریز یارانه را دریافت می‌کنند. رئیس‌جمهور از عدم‌کمبود کالاها در بازار می‌گوید، مردم روز بعد عرضه گسترده مرغ، روغن، تخم‌مرغ و... را می‌بینند. عمل کردن به وعده‌ها، آن هم در موعد خود، باعث بازگشت اعتماد ازدست‌رفته می‌شود؛ اعتمادی که جلوی تبدیل اردیبهشت‌ماه به آبان‌ماه را می‌گیرد.

کد خبر 677239 برچسب‌ها بنزین - وقایع آبان 98 حوادث آبان 98 اعتراض - تجمع - تحصن سید ابراهیم رئیسی یارانه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بنزین وقایع آبان 98 حوادث آبان 98 اعتراض تجمع تحصن سید ابراهیم رئیسی یارانه قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۷۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده چابهار: ماجرای باغ ازگل که بدون اطلاع امام جمعه به نام او زده شده، بر دین اثر منفی دارد یا چند تار موی زنان؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، معین الدین سعیدی، نماینده مجلس، درباره علت به نتیجه نرسیدن لایحه حجاب به «انتخاب» گفت: ما در صحن مجلس درباره لایحه‌ی عفاف و حجاب دیگر بحثی نکردیم چون مشمول اصل 85 قانون اساسی شد و به کمیسیون مشترک ارجاع شد؛ دیگر در صحن مطرح نشد. قرار گذاشتند که چند نماینده از آن کمیسیون در صحن درباره موارد قانونی بحث کنند. الان هم در خود صحن و در خود جلسات رسمی مجلس، مطلقا بحثی درباره حجاب نشده و اخیراً تعداد 160 نفر از نمایندگان از طرح نور و اقدامات نیروی انتظامی حمایت کردند. با این وجود بحثی درباره طرح انجام نشده است. من بارها و بارها گفته‌ام که اولویت‌های مردم در موارد دیگری است که باید در مجلس و دستگاه‌های اجرایی برای آن‌ها فعال باشیم. با این وجود عده‌ای فکر می‌کنند حجاب اولویت جامعه است.

بنابر گزارش انتخاب، وی در ادامه در رابطه با برخورد کمیسیون اصل 85 با لایحه‌ی حجاب بیان کرد: ما تجربیات تلخی از ارجاع طرح‌ها به اصل 85 داشتیم. قانون جوانی جمعیت و صیانت از فضای مجازی بخشی از آن‌ها بوده است. این موضوعات بسیار کلی هستند و باید روی آن‌ها چکش کاری شود. به جای آنکه وقت مجلس برای آن‌ها صرف شود به کمیسیون ‌می‌روند. مهم‌ترین موضوعاتی که حساسیت جامعه را به دنبال دارد و مردم باید در جریان آن قرار بگیرند به اصل 85 ارجاع می‌شوند و در آنجا دیگر امکان پیشنهاد و نقد وجود ندارد. این موارد دیگر به صورت شفاف در اصل 85 مطرح نمی‌شوند و برخی از نمایندگان بر این مبنا در کمیسیون مشترک و پشت درهای بسته طرح را بررسی می‌کنند. قانون جوانی جمعیت که ایرادات جدی دارد هم در این کمیسیون تصویب شد.

او افزود: کنار هم گذاشتن عفاف و حجاب هم الزاماً درست نیست. معنای حجاب، الزاماً عفاف نیست؛ هیچ اشکالی بر عفت برخی افراد نمی‌توان گرفت. جالب است که در مناسبت‌های ملی، از همین افراد بی حجاب در صدا و سیما رونمایی می‌شود اما بعد از انتخابات، چنین مسأله‌ای فراموش می‌شود. در خصوص عموم مردم، سیره باید سیره‌ی حاج قاسم سلیمانی باشد که چه نگاهی بر جذب حداکثری داشتند. دفتر مقام معظم رهبری نیز تذکری نسبت به نوع برخورد با حجاب دادند. اختلاس چای دبش و باغ شمال تهران که بدون اطلاع امام جمعه به نام ایشان‌زده شد بر دین اثر منفی دارد یا چند تار موی زنان؟

سعیدی درباره ادعا کیهان مبنی بر عدم نیاز برای قانون حجاب گفت: ما یک سری اصول درباره پوشش داریم؛ اگر صرفاً بحث قانون باشد، ما همین الان قانون منع استفاده از ماهواره را داریم، اما این قانون قابلیت اجرا دارد؟ قانون باید قابلیت اجرایی داشته باشد. حجاب بی تردید یک ضرورت شرعی و سیاسی است اما موارد متعددی داریم که ضروریت بیشتری دارند. بحث ربا در بانکداری خیلی مسأله‌ی مهم‌تری است. شبهات جدی مذهبی در این مورد وجود دارد. بحث معیشت و کوچک شدن سفره‌ی مردم و پرواز گوشت و مرغ از سفره‌ی مردم موضوع مهم‌تری است. بحث زباله گردی و معلولین و مسکن و کودکان کار اهمیت هزاربرابری دارند.

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902097

دیگر خبرها

  • خدمت به مردم بالاترین جایگاه را در دین اسلام دارد
  • خدمت مسئولان به مردم باید به‌دور از تبعیض باشد
  • توصیه مهم یک مرجع تقلید به مسئولان؛ به نام دین حرفی نزنید!
  • راه اندازی دادگاه‌های تجاری ضروری است
  • استقبال مردم و مسئولان استان ایلام از ورود پیکر شهید«فیضی زاده»
  • نماینده چابهار: ماجرای باغ ازگل که بدون اطلاع امام جمعه به نام او زده شده، بر دین اثر منفی دارد یا چند تار موی زنان؟
  • مردم مشکل جدی کمبود دارو دارند، دولت لاپوشانی می‌کند
  • بررسی ۵۳ فقره پرونده در دیدار مردمی دادگستری مازندران
  • مراقب پیامک‌های جعلی یارانه کمک‌ معیشتی باشید
  • مراقب پیامکهای جعلی یارانه کمک معیشتی باشید